Mabon
 

Høst-gudinne

Gudinner: Modron, Morgan, Epona, Persephone, Parmone og Musene

Guder:
Mabon, Lough, Thoth, Thor, Hermes

Mat: brød, nøtter, epler, granatepler, grønnsaker som poteter, gulrøtter og løk.

Urter: Eikenøtter, benzoin (harpiks), bregner, korn, kaprifolium, marigull/ringblomst, myrra, pasjonsblomst, rose, salvie, storkonvall, tobakk, tistel og grønnsaker.

Røkelse: benzoin, myrra, salvie

Farger: rød, oransj, rødbrun, brun og gull.

Steiner: safir, lapis lazuli/lasurstein, gule agater.

Aktiviteter:
-
Lag en beskyttelse ved å tre hasselnøtter på en rød tråd
- Andre ting: lage vin, samle tørkede urter, planter og frø, vandre i skogen, tilby drikkoffer til trær.

Ritualforslag

abon (ca. 21. September), Høstjevndøgn, er fullførelsen av høstingen som begynte ved Lammas. Nok en gang er dager og netter like lange, behersket mens Guden forbereder seg på å forlate sin fysiske kropp og begynne sitt store eventyr inn i det ukjente mot fornyelse og gjenfødelse av Gudinnen.

Naturen trekker seg tilbake, tar tilbake sin rikdom, og gjør seg klar for Vinteren og hvilen. Gudinnen nikker i Solen som stadig blir svakere, selv om ilden brenner inni Henne. Hun føler Gudens tilstedeværelse selv når han forfaller.

Mabon er tenkt på som en tid for mysteriene. Det er en tid for å ære de aldrende gudebildende, og Verdensånden. Dette er en tid for balanse, og for å slappe av og nyte fruktene fra våre egne høstinger, enten det er fra hagene våre, eller fra jobb, skole, familie eller bare å ha taklet hverdagslivets press og pinsler.

Magi som er godt egnet for Mabon er magi for beskyttelse, hell, sikkerhet og

'Dette er også et fint tidspunkt å takke for Kall til deg elementene og takk dem for deres hjelp med (Nord - jord) hjemmet og finansene, (Øst - luft) skolen og kunnskap, (Sør - ild) karriere og prestasjoner, (Vest - vann) emosjonell balanse og fruktbare forhold.Tilbake