lite hjul
Heksenes Sabbater
Lite hjul

Årets hjul

Sabbatene forteller en av historiene om Gudinnen og Guden, om deres forhold og effektene dette forholdet har på jordas fruktbarhet. Det er mange variasjoner av disse mytene, men her er linker til ganske så vanlige.

Selvfølgelig er det mange mysterier begravd her i disse mytene. Hvorfor er Guden sønnen og så elskeren til Gudinnen? Dette er ikke incest, dette er symbolisme. Den alltidforandrende fruktbarheten til jorda representeres av Gudinnen og Guden. Mytene forteller om mysterier om fødsel, død og gjenfødelse. De feirer de fantastiske aspektene og de vakre effektene av kjærlighet, og ærer kvinner som foreviger vår "flokk". De peker også på den essensielle avhengigheten menneskene har i forhold til Jorden, Sola og Månen og effekten årstidene har på vårt daglige liv.

Hoveddelen i disse mytene peker på matproduksjon gjennom et samspill mellom Gudinnen og Guden. Mat - uten ville vi dø - er nært koblet til tveenigheten. Faktisk ser mange hekser på mat som  nok en manifestasjon av guddommelig energi.

Og derfor, ved å observere Sabbatene, kan heksene komme i balanse med Jorda og med Guden og Gudinnen. De bekrefter sine røtter til jorda. Å feire ritualer i fullmåne-natten styrler også deres tilknytning til Gudinnen spesielt.

Det er den vise heksen som feirer Sabbatene og Esbatene, for dette er tider av virkelig såvel som symbolsk kraft. Å ære dem på en eller annen måte er en del av Heksekunsten.
 
 

Tilbake til HovedsidenBildet "The wheel of the year" ble laget til meg den 6. Februar av min kjempesnille venn Marius. Vær så snill ikke stjel det, det var en vakker gave. Ser jeg det noe sted, blir det pryl ;)
Midtsommer/Sommer Solverv Beltane Ostara/Vår jevndøgn Imbolc Yule/Vinter solverv Samhain Mabon/Høst Jevndøgn Lammas