Som Jomfruen, er Hun Skaperen, Kvinnen over Fødsel og død, Stjernegudinnen, Dronning over Himmelen, Giveren av Inspirasjon, og Innvieren. Hun er Diana, Månens Skikkelse og de Ville Ting, Alltid Jomfru for Pan: Jomfru overfor "Det hele", og derfor ikke noens hustru. Hun er også Jomfrumoren; Hennes blå og hvite farger og tittelen "Queen of Heaven", ble lånt av den Katolske Kirke for Jomfru Maria. Nymånen, Venus som Morgen og Aftenstjernen er Jomfruens, og hele det utstrakte stjerneriket er Hennes; Hennes hellige farge er Hvit.

Jomfruen er soloppgangen, fødselen, våren og starten på en ny sesong i vekst, nymånen, og enhver annen analogi som er meningsbærende for deg. Hun er fortryllende, forførende og blomstrende der hun gjør klart over veksttidene. I Wales er hun Blodeuwedd (Blodwin eller andre stavemåter), vårens Gudinne. Hun er representert med blomsterknopper. Legender har også representert henne som en ugle, hvis form hun ble forandret til som straff for utroskap. I walisiske legender ble hun skapt av Math og Gwydion som en kone for Lleu (Lugh, Lough eller andre stavemåter). I følge andre former av legenden ble hun skapt fra blomster. Som Jomfruen har hun blitt den liljehvite jomfruen i innvielses-seremoniene til mange grupper.

I Irland er jomfruen Anu (også Anann / Dana), som representerer blomstrende fruktbarhet. Bål tennes for henne på midtsommer og hun er også vokteren over buskap og helse. Andre samfunn har hatt egne jomfru gudinner. Idun er et eksempel på en norrøn jomfru-gudinne.

I årets og gudinnens syklus følger Jomfruen vinter-volven. Hun er en viktig forandring når vi beveger oss ut av vinterens mørke og inn i lyset, og hun representerer nytt liv, gjenfødelse og nytt håp. Jomfruen i sitt lyse aspekt er assosiert med våren; nytt liv kommer til jorden, dyrebarn blir født og isen bryter over vannet slik at det kan flomme igjen. I sitt mørke aspekt er hun assosiert med Høst jevndøgn og mørket som stadig blir større. Noen av fargene hennes er lys grønn, rose, dyp blågrønn, fiolett og indigo. Dyr assosiert med henne er uglen, rådyret og (jakt)hunden. Hun er den for alltid unge delen av oss som tar glede I livets under og mulighetenes vidder. Hun er den rå og utemmede, materialet som vi kan forme, og det unge potensialet.

Jomfru rituale