Heksenes Gud

Heksenes Gud er den Hornede Guden, den eldgamle Guden over fruktbarhet: Guden over skogen, flokken og engene, og også over jakten. Han er Herren over Livet - Lord of Life, Giveren av Livet, likevel er Han også Herren over Døden og Gjenoppstandelsen. For, som Gudinnen, er Hennes hornede ledsager også tosidig. Den Hornede Guden er nemlig ikke bare Jegeren, Han er også den Jagede; Han er Solen om dagen, men Han er også Solen ved Midnatt; Han er Herren over Lyset, men Han er også Herren over Mørket: mørket i natten, mørket i Skyggene, mørket dypt inne i skogene, og mørket i dypet av Underverdenen.

Den Hornede Guden er sjelen til det jagede dyret, tatt inn av den primitive shamanen og stammen: og da er Han det Offeret, dyret som drepes så stammen kan leve, en gave fra den sjelen, so ofte ble respektert og tilbedt som et stammetotem eller forfedrenes ånd. Kelterne trodde at de var etterfølgerne av Guden fra Underverdenen, som også var Guden for Fruktbarhet: the latiniserte navnet Hans var Cernunnos, som helt enkelt betyr; "Den Hornede".

Den Hornede Guden er også ånden til vegetasjonen, til det grønne og de voksende ting, like mye hos vinrankene som hos trærne og engene. Dionysos, Adonis, og mange andre vegetasjon- og høstningsguder var alle beskrevet som hornede, med horn fra oksen, geiten, væren eller reinsdyret. Alle ble holdt hellige på den tiden. Dette aspektet av den Døende og Gjenoppstående Guden som dør med høsten og revet fra hverandre som kornet samles på åkrene, som blir begravet som frøet, som igjen springer ut, frisk, grønn, ung - inn i våren; gjenfødt fra den Store Mor.

Den Hornede er Osiris, som ofte ble beskrevet med horn fra en okse. Osiris ble trodd til å inkarneres i en etterfølgelse av hellige okser, og ble i den form tilbedt som guden Apis. Dette er endaen manifestasjon på at Osiris som Fruktbarhetens Gud også er av Død og Gjenoppstandelse. Osiris bærer månemerket, mer enn en solgud, for Set river kroppen til Osiris i fjorten biter, det antall dager som månen er i ne; og Isis, den Store Mor, samler sammen bitene og gir ham livet tilbake. (1)

Den Hornede Gud er den Store Gud Pan, Guden med geitekløver og med menneskelig torso og menneskelig bakende, men med geitehode, den Gud hvilken ekstatiske tilbedelse var så hatet av Kirken at de brukte Hans beskrivelse for derers "Djevel" og kalte ham Herren over all ondskap. Likevel, til de eldgamle som tjente Ham, og til de moderne hedninger og hekser som fortsatt tilber Ham; "Pan er størst. Pan er minst. Pan er alt, alt er Pan." (2)

Den Hornede Gud er ikke "Djevelen", foruten for dem som frykter og avviser Naturen, livskreftene, menneskelig seksualitet, og ekstasen som ligger i den menneskelige sjelen. Den Hornede Guden er heksenes Gud.

Gud Leksikon - Dionysos invokasjon - Invokasjon til Den Hornede - Hymne til Pan

(1) De to navnene, Osiris og Apis, ble senere kombinert for å forme navnet Serapis som ble brukt for Isis' ledsager i den Helleniserte versjonen av Isis' Mysterium som var et resultat av når Ptolemy, en av Alexander den Stores generaler, arvet tronen i Egypt etter Alexanders død. Ptolemys mål var å formulere en religion som både Egyptere og deres Greske overherrer kunne dele og føle forbindelse til. Han var så suksessfull at Isis' Mysterium ble spredd verden over, og var det siste av eldgammel paganisme som ble undertrykket under det Romerske imperiet etter det offisiellt adopterte Kristendommen.

(2) Linje to fra "The Rite of Pan" i The Goat-Foot God, av Dion Fortune

Tilbake