Renselses-meditasjon

Bruk en god røkelse som f.eks Frankincense eller Salvie. Ellers så er Sandalwood også brukendes til dette. Disse røkelsene har rensende egenskaper.

Begynn ritualet med å ta en dusj. Rense kroppen din med vannet, og se det sildrende vannet vaske av deg alle bekymringer, roe deg ned, gjøre deg varm.

Ha gjort klart et hvitt lys og litt røkelse.Tenn røkelsen og sett deg ned foran det hvite lyset. Hvis du kan åpne chakraene så kan du gjøre det, hvis ikke, bare pust rolig fra magen og ut nesen. Dype pust. Følg pustens gang fra magen, gjennom lungene, opp igjennom luftrøret og
gjennom nesen. Dette er en enkel meditativ teknikk. Det å følge pusten.

Mens du sitter og slapper av slik, se for deg at bena dine blir til røtter. De trenger seg igjennom gulvet og bakken og ned i den kjølige jorden. Her finner de næring og energi. Det er denne energien du nå skal trekke opp gjennom bena og opp igjennom hele kroppen (alle chakraene), gang på gang. Føl hvordan den helbreder deg og hjelper deg med å fokusere, hvordan jordens hjerterytme slår ett med din.

Når du har følt energien flyte i deg en stund, så la sinnet ditt vandre. Se for deg at du vandrer ut, langt vekk, oppover skråninger og fjell. Du kan godt se for deg en vidde eller noe lignende, og noe kjent fungere selvsagt veldig bra. Se for deg hvordan vinden der oppe kaster seg rundt deg i slyngende omfavnelser før den slipper deg igjen.. Gå mot vinden og kjenn den piske mot kinnene. (piskeslag har lenge vært kjent som rensende) Hvis du ikke vil bruke denne
piskende delen, kan du bare se for deg at vinden slynger seg kraftig rundt deg, og hver gang den slipper taket så tar den med seg negativitet og dårlige tanker. La den rense sinnet ditt og tankene dine i luftens flyktige element, og renske pusten din. Sett deg ned blant vindene hvis du vil helt til føler deg klar til å gå videre.

Gå ned fra vidda/fjellet og nedover gjennom skog til et vann. Se for deg vannets speilblanke, kjølige overflate. Gå langsomt mot vannkanten og fortsett til vannet gradvis dekker hele kroppen. Som da du dusjet, føl nå at dette kalde våte vasker av deg alle negative tanker og all negativitet. Dykk gjerne under vannet og føl det omringe deg, rense deg, ta vare på deg. Svøm noen tak hvis du vil, og kjenn deg gli nedover kroppen og rense deg og rense blodets strøm i deg. Når du føler deg friskere, gå videre.

Stig opp av vannet og pass på at du har noe der så du ikke med en gang får tanken om at du er kald. Dette er en varm kveld, og nå skal du vandre videre inn i skogen. Du vandrer i halvmørket og hører skogens lyder rundt deg. Rasling i blader, kanskje en ugle, eller hva annet sinnet ditt kommer opp med. Mørket blir sterkere, og etterhvert blir det litt vanskelig å se. Men et stykke foran deg skimter du et flakkende lys. Gå mot det, og når du kommer nærmere, så ser du at det er et bål. Et flammende bål på en åpen plass i skogen, men ingen
der sammen med det. Bålet bare brenner og knitrer, og utstråler en enorm hete som slår i mot deg når du nærmer deg det. Ved siden av bålet er det en tue. Sett deg ned der, veldig nær bålet og kjenn varmen slikke oppover ansiktet ditt og kroppen din. Føl heten trenge seg langt inn i deg og tvinge ut alle negative tanker gjemt langt langt inne i deg. La flammene røre ved deg uten å skade deg og rense ånden din, tankene dine. Føl at du brenner uten at det gjør vondt, føl svetten forme seg på pannen din i varmen og bringe ut av deg det du ikke trenger. Sitt slik en stund.

Når du er ferdig, reis deg og gå videre.På vei ut av skogen møter du en skikkelse/dyr. Legg merke til denne skikkelsen/dyret fordi det kan ha betydning. Hovedpoenget er at denne skikkelsen forteller deg at elementene vil hjelpe deg og gir deg en stein som vil rense deg når du bruker den og har den med deg.

Vandre tilbake der du kom fra. Tilbake der du begynte og plasser føttene dine mot gulvet igjen. Legg steinen foran deg. Se på den som en gave som renser deg. Denne stenen må du ha funnet frem før du begynte, så da er det fint å virkelig se for seg stenen sånn som den egentlig ser ut. La så bena synke ned i jorden som røtter på nytt og trekke helbredende energi derifra. La jordens styrke rense deg av med den siste rest av negativitet og helbrede deg fullstendig. Når du føler deg klar, åpne øynene. Steinen vil ligge der fortsatt som en gave fra elementene. Føl hvordan kroppen din er lettere, renset og hvordan sinnet og tankene er klarere. Slukk røkelsen og lyset.

Det kan lønne seg å skrive ut dette og lese noen ganger slik at du har forløpet for deg når du skal begynne. Men improviser gjerne. Få med deg så mange detaljer fra stedene du er som mulig. Skikkelsen du møter kan du kanskje meditere videre på senere?

Steinen må du finne frem på forhånd. En krystall er bra, eller rosenkvarts. Alt etter hva som vil passe for deg.

Tilbake