Redskaper

Alle redskapene (også på norsk omtalt som våpen) en heks bruker er enkle, og har spesielle betydninger og brukemåter. For en heks er alle reskaper svært personlige, og skal ikke bli rørt av andre uten tillatelse.

Athame

En athame er en kniv med et tosidig blad. Tradisjonelt hadde den et svart skaft, men mange bruker skaft av forskjellige naturlige materialer; f.eks ben, tre eller lær. Athamen er kun et rituelt redskap og brukes ikke til kutting eller skjæring. Mange velger derfor å gjøre tuppen og bladet sløvt. Den brukes til å "dirigere" magisk energi , trekke opp sirkellinjen, tilkalling og hilsning av retningene og andre former for arbeid. Athamen og sverdet har samme funksjon. Den er essensielt et maskulint symbol, noe som reflekteres i velsignelsen av kaker og vin.

Athamen symboliserer elementet ild eller luft etter forskjellige tradisjoner. Mange bruker staven der andre bruker atamen. Det viktigste er hva du selv føler er riktig.

Det er ikke alltid like lett å få tak i kniver med tosidige blad, og ofte er de man finner veldig dyre. Det går an å bruke en hvilken som helst kniv, så lenge den behandles som et magisk redskap. Hvis man ikke har en Athame kan man bruke de to første fingrene som om man pekte med to fingre. Denne formen for Athame er lovlig overalt, og selv om det kan da litt trening, så fungerer den like bra. 

Bjelle

Bjellen er et eldgammelt symbol på Gudinnen Parvati som ofte er avbildet mens hun holder en bjelle. Den brukes for å signalisere begynnelser og slutter på ritualer og også for å si ifra til hjørnene. Bruken av bjellen i ritualer varierer litt rundt omkring.

Hvitskaftet kniv

I tillegg til athamen er det vanlig å ha en ekstra kniv. Denne kniven har tradisjonelt hatt et hvitt håndtak. Denne brukes til praktiske gjøremål som oppskjæring, spikking og hva ellers den skulle trenges til.

 
Kittelen

Kittelen representerer fødselens gave, død og gjenfødelse og også kunnskap og innspirasjon. Den reflekterer det kvinnelige aspektet og representerer elementet Vann, og kan også representere elementet ild. Den er ofte tilkyttet Gudinnen Cerridwen hvis kittel var den hellige gral som gav nytt liv.

Kosteskaftet

Brukes til rengjøring og renselse for negative energier i f.eks sirkelområdet for kasting.

Lys og lysestaker

Brukes etter farger til de forskjellige seremoniene og meningene. Informasjon om lys og lyskorrespondenser, kan du finne her.


Pentakkelet

Pentakkelet er først og fremst et jord-symbol. Det er midtpunktet av alteret, der alle ting renses; vannet og saltet plasseres på det for å renses. Pentagrammet representerer, blant andre ting, magi i seg selv, åndens herredømme over de fire elementer. Sirkelen som omslutter det er uten begynnelse og uten ende, og symboliserer evigheten og uendeligheten. Pentagrammet kan også ligne mennesket oppreist med spredte ben og armer.

Pentakkelet på denne siden er det gardneriske. Den åtte-armede figuren i midten symboliserere de åtte sabbatene. De åtte armene pluss de fem hos pentagrammet blir til sammen 13, som er det tradisjonelle antallet i et coven. De tre X-formede korsene rundt pentagrammet representerer de tre anointingene under innvielses-seremonien. De to spiral lignende formene representerer de eldgamle symbolene om tvillingslangene, de tosidige kreftene (positive og negative), yang og yin, feminint og maskulint, som ligger under all manifestasjon. Symbolene på de tre øvre topper av pentagrammet er de to halvmånene og fullmånen. Sammen representerer de gudinnens tre aspekter. De to symbolene ved de nedre spisser av pentagrammet representerer guden. Et hornet hode - guden over livet og fruktbarhet og en hodeskalle med to kryssede ben - guden over døden og det som ligger hinsides.

Røkelse

Symboliserer luft (og ild), og hjelper også med å skjerpe sansene eller oppnå rolighet.

Staven

En stav er mest enkelt en pinne som brukes til å "dirigere" magisk energi, og erstatter for noen athamens funksjoner, og den holder energier og spells. Wanden symboliserer elementet luft eller ild etter hva athamen ikke symboliserer. Mange forbinder staven med maskuline energier, i og med at den er tilnærmet et fallos-symbol. Staven kommuniserer via invitasjon, ikke kommando. Når den sammen med pisken danner Osiris-posisjonen (gudestilling) representerer pisken strenghet og staven nåde.

Statuer

Statuer/bilder/symboler på Guden og Gudinnen brukes på alteret. Dette kan være alt fra avanserte statuer, til enkle ting som har betydning for deg og tilknytning til Guden og Gudinnen i dine øyne.

Sverdet

Kan rituelt erstatte athamen. Sverdet et til forskjell fra sin mindre bror, mer formelt autoritativ.


Vin gobletten/Vin begeret

Symboliserer elementet vann og er det fremstående feminine symbolet. Det brukes først og fremst til vinholder, og vinen renses i begeret og sendes rundt. Det representerer også kvinnen i Det Store Ritet.