Kraft-navn

De fleste hekser velger et "kraft navn". Fordi Wicca er en ny levevei, er det tradisjon å finne et nytt navn som du føler passer til deg. Når du velger et Kraft navn, vil det være en viktig del av deg, som passer perfekt og behagelig til den du er. Et navn er et symbol på deg selv, og du burde velge et navn som passer akkurat. Det burde si noe om din personlighet.

Her er noen tips:

La navnet komme til deg. Ikke tving deg selv til å komme fram til et navn, for da ender du opp med noe som høres pent ut, men som alltid vil virke mindre passende. Navnet som passer deg vil komme etterhvert og være riktig.

Prøv å tenke fra dette perspektivet: Hva ville du ha vært, hvis du ikke var et menneske? Et dyr? Et ikke-animalsk objekt, som en blomst eller et tre? Ville du vært en stor mengde med vann, eller et vindstreif og regnskyll, eller en luftspeiling i en glodvarm ørken? Tenk på deg selv på denne måten, og det kan kanskje hjelpe deg med å finne navnet ditt.

Tenk på hvordan andre ser deg. Forestill deg å være utenfor deg selv, snakk med deg selv...reflekter personligheten til litt, og kanskje navnet kommer til deg.

Tenk over personligheten din. Hvilket navn ville karakterisere deg best? Navn som "Karisma" og "Stjerne" kanskje sier litt om en utadvendt personlighet, men et navn som "Due" ville representert en sjenert, forsiktig person. Prøv da vel!

Husk at etter du har valgt et navn, kan du alltids høre med en venn om hvordan de synes det passer til deg. Kanskje de finner og påpeker noe du ikke så? Det er iallefall verdt et forsøk.

Tilbake til heksekunst

Tilbake til Hovedsiden

Bakgrunnsbilde: Månen fra Aura Somas Tarot.