heks Det å bli heks
heks

Så du tror det er heks du er? Eller vil bli? Kanskje? Mange finner informasjon om heksekunst, Wicca, paganisme osv og kommer til meg og sier at endelig har de funnet noe spennende, noe de liker, noe som festet seg ved dem.

Det å være heks er ikke noe du våkner opp en dag og bestemmer deg for å bli. Dersom du ikke er født inn i en familie som praktiserer heksekunst, er nok møtet med Wicca tilfeldig for de fleste. Det sies at man finner ikke Wicca, Wicca finner deg.

De fleste som begynner å studere, gjør det fordi de har sett/lest eller opplevd noe som vekket interesse hos dem på dette planet. Senere kan de også finne ut at mye av det de tror på som ikke har passet inn noe annet sted, er det plass for i Wicca. Flere blir Wiccans fordi de endelig har funnet et system som også deres overbevisninger passer inn i. Det å være heks kommer til hver person på forskjellige måter, og ingen måte er mer verdifull eller riktig enn andre. Uansett hvordan veien er, så vil det avgjørende øyeblikk være når du vet, helt uten tvil, at du har funnet noe som du savnet i ditt liv, og at du føler deg hel.

Mange har kommet til meg og sagt at de har funnet mye i Wicca som fatter deres interesse, men at de ikke vil gi opp barnetroen sin eller skifte så radikalt. Jeg vil gjerne ha sagt at det finnes andre muligheter enn Wicca der ute også. Selv om Wicca i seg selv kan virke spennende og mystisk lagt fram i bøker og på websider, så vil alltid Wicca være det hver enkelt gjør det til.

Dersom du ønsker å gå veien i Wicca, så er det mange måter å lære ting på. Her er en læremåte.

1. Les alt du kan få fatt i som forteller om retninger og forklaringer i/om Wicca og heksekunst. (Vær forholdsvis kritisk til hva du leser, det er mye merkelig lesestoff der ute) Noen bøker å anbefale er Vivianne Crowley - "Wicca: den gamle religionen i det nye årtusen", Marian Green - "A Witch Alone", Dalua - "Magi og heksekunst". Jeg har laget en anbefalt bokliste som du kan se på. Ellers så er det utrolige mye å finne på Bokkilden, bare ved å søke på f.eks. magi, Wicca, m.m Bare når du vet det grunnleggende, kan du bestemme om dette fortsatt er den riktige veien å gå.

2. Hvis du har bestemt deg for å fortsette dine studier, er det viktig å gjøre noen seriøse sjelransakelser og å skrive ned alle tanker og følelser i f.eks. en dagbok. en god start er å skrive ned en liste over grunner til at du mener Heksekunst er din beste vei. Skriv en side om hva det å være heks betyr for deg. Lag en liste over hva du ønsker å oppnå i Wicca og en liste over hva du mener du kan gi av deg selv i Wicca. Hvordan ser du Guden og Gudinnen? Hva utgjør det guddommelige for deg? Denne notatboken vil etterhvert bli del av din "Book of Shadows" eller "Skyggenes bok". Det er ingen riktige eller gale svar, bare dine svar kan hjelpe deg på din vei.

3. Finn ut datoer for fullmåner og planlegg å tilbringe litt tid ute, badende i månelys. Følelsen av fred som kommer ved å bruke tid i stillhet under en fullmåne, er veldig oppvekkende for de som aldri har prøvd det. Stå opp tidlig og se solen stå opp så ofte som mulig. Stå eller sitt helt stille og tillat deg selv å absorbere solens stråler, føl kraften og styrken komme fra denne gylne kulen. Ta deg tid til å høre på naturens lyder. Sitt på bakken og føl vibrasjonene fra Moder Jord, ta opp en håndfull jord og føl den svale konsistensen mellom fingrene, pust dypt og lukt på den rene duften av frisk luft. Husk på og skriv ned hva sansene dine registrerte under disse "forsøkene" og skriv det ned, for dette er øyeblikk som vil bringe deg nærmere til hva Wicca handler om.

4. Se rundt deg og se hva som skjer i din del av verden vi lever i. Er det noen som trenger hjelp fra deg? Kan et varmt ord fra deg hjelpe noen til å ha en bedre dag? Å gi er viktig i Wicca, og det å motta kommer som et resultat av å gi - men er aldri et motiv.

5. Kanskje det er viktig å snakke om magi nå. Magi er er ikke å bøye på den naturlige ordenen i ting for å få ting som du vil, det er enkelt nok å reise og kanalisere energi som du finner i deg selv, i naturen og i det gudommelige for å oppnå et ønskelig resultat. Før du begynner å bruke magi, må du forstå at dette er ikke en lek og at magi som blir brukt uten visdom kan få seriøse konsekvenser. Hekser er individer som streber etter å følge en etisk kode som er kjent som the Wiccan Rede, eller Wiccas Lov. "Gjør som du vil så lenge det ikke skader noen, inkludert deg selv".
Det lønner seg å alltid huske på denne loven i alt du gjør.

6. Du må også forstå grunnleggende strukturer i ritualer. Kaste sirkler, kalle på verdenshjørnene/elementene, invokere Guden og Gudinnen, reise og dirigere energi, grounding og sentrering, og lukking av sirkler. Igjen må jeg si at det er enormt viktig å lese så mange pålitelige Wicca-kilder som mulig. Mange websider gir også mange opplysninger om magi og heksekunst. Vær kritisk! Når du har lært de grunnleggende konseptene, så er du klar for å kaste dine egne sirkler, lage spells og å komponere dine egne ritualer.

7. Begynn å trene med pusteøvelser, meditasjon, visualisering for å øke konsentrasjonen din. Muligheten til å kunne fokusere vil bli viktig når man skal utføre ritualer og magi.

Nå kan du begynne med noe grunnleggende heksekunst. Du kan bruke ord-for-ord spells eller ritualer som du finner i bøker eller på websider, eller du kan skrive dine egne ritualer - hvilket er å anbefale. Ved å skrive selv får du fram dine egne tanker, følelser og din eregi i alt du sier. Dette er nok litt tøft i begynnelsen så bruk gjerne andre kilder som retningslinjer, men prøv å ikke følg dem slavisk.

8. Hvis du fortsatt føler at Wicca er veien for deg, så er dette tiden for å utføre et selv-dedikasjons rituale. Dette ritualet skal være ditt og bare ditt, og laget for deg på en slik måte at alt er veldig meningsfyllt for deg i ditt liv. Dedikasjonsritualet betyr akkurat det ordene sier - et rituale der du dedikerer deg til Kraften/Kunsten ig forteller det guddommelige at dette er veien du ønsker å gå, og hvorfor du ønsker dette. Dette ritualet er egentlig bare en formalitet siden du for en god stund siden avklarte dette for deg selv.

9. Når du har kommet hit kan du begynne å tenke på å bli med i en gruppe eller coven av et eller annet slag, hvis det er det du vil. Mange foretrekker å jobbe alene og en heks som jobber alene er like mye en heks som en som jobber i en coven sammen med andre. Hvis du velger å ikke bli del av en coven, kan du kanskje overveie å finne andre hekser som du kan jobbe sammen innimellom. Det er alltid fint å få andre perspektiver og synspunkter på ting. Mange covener krever en del studier, deltakelse og prøvelser av deg før de vurderer og innvie deg. Dette står det en del om hos Nordisk Paganistforbund hvis sider først og fremst er laget av organiserte hekser i det fremste okkulte miljøet i Norge. En innvielse i et coven, altså en innvielse i Wicca gjort av andre, er ikke nødvendig for å praktisere som heks. Du kan ha ditt forhold til Wicca og gudene uten en innvielse i en tradisjon.

10. Til slutt, det aller viktigste, LYTT TIL DEG SELV! ikke la deg påvirke av andre, og gå den veien som er rett for deg. Ikke velg Wicca fordi det virker kult eller spesielt, og vil skille deg ut fra alle andre. Dette er ikke en fritidssyssel, men en livsvei. Det kommer til å kreve mye tid av deg, og magi er ikke som i Hollywood: klapp i hendene og noe skjer; her kreves det arbeid! Så tenk godt etter før du velger, men aldri la noen andre enn deg selv vurdere om det er rett eller galt.

Tilbake til Skyggenes Bok

Tilbake til Hovedsiden

Dette er ment først og fremst til de som vil begynne for seg selv for å finne ut om dette passer for dem. Bildet på denne siden er © Robinwoo